Om oss

Historia i en digital värld är ett webbaserat bokprojekt med Jessica Parland-von Essen och Kenneth Nyberg som initiativtagare och huvudförfattare (se nedan). Utöver dem har ett tiotal fördjupningsförfattare bidragit med texter till den första upplagan, och fler väntas tillkomma i det pågående arbetet med version 2.0. I anslutning till varje fördjupningstext finns kortfattad information om respektive författare.

Jessica Parland-von Essen, docent i historia och utbildad inom informationsförvaltning, har arbetat flera år med digitalisering och digitala material och undervisar vid Helsingfors universitet i metodfrågor och digitalisering. Databaser och digitalt publicerande är områden för speciellt intresse. Hon bloggar på Essetter och är @jpve på Twitter. Jessica nås via e-post på adressen jessicapve (snabel) gmail.com.

Kenneth Nyberg är docent i historia vid Göteborgs universitet och forskar om 1700-talets naturvetenskapliga resande ur ett globalhistoriskt perspektiv. De senaste åren har han aktivt intresserat sig för de frågor den digitala utvecklingen aktualiserar för både forskning och undervisning i historia. Han bloggar på Tidens skiften och är @ksnyberg på Twitter. Kenneth nås via e-post på adressen kenneth.nyberg (snabel) gu.se.

3 reaktioner på ”Om oss

  1. Pingback: Från material till metoder – Historia i en digital värld

  2. Pingback: Text: Bokens syfte och utgångspunkter – Historia i en digital värld

  3. Pingback: Välkommen att kommentera! | Historia i en digital värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s