Text: Databaser

Ämnet för det tredje avsnittet i Jessicas kapitel ”Metoder inom digital historia” är ”Databaser”, vilka är en grundläggande infrastruktur för många olika typer av arbete med digitala metoder. I avsnittet beskrivs kortfattat, i både text och bild, vad en relationsdatabas är och därefter diskuteras några av de viktigaste metodologiska och organisatoriska frågor arbete med databaser aktualiserar. Som alltid tar vi tacksamt emot konstruktiv kritik via kommentarfältet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s