Text: Betydelser av digitalisering

Efter ett antal kapitel som på olika sätt har behandlat den digitala utvecklingens mer övergripande förutsättningar, bakgrund och innebörd publicerar vi i dag ”Betydelser av digitalisering”, det första avsnittet i Jessicas kapitel ”Historieforskning i den digitaliserade världen”. Det inleder en serie texter som mer konkret tar upp de frågor som rör just digitaliserat material, medan källor som är digitalt baserade från början (”born digital”) kommer att behandlas i senare kapitel om digitala metoder. I detta första avsnitt görs en kortfattad, introducerande inringning av olika betydelser av begreppet digitalisering i samband med historiska källmaterial och historisk forskning. Frågor? Synpunkter? Kommentera gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s