Text: Nya publiceringsformer I

Historia i en digital värld rivstartar det nya året med ett fullmatat avsnitt som publiceras i två delar. Den första av dessa, ”Nya publiceringsformer I”, bygger vidare på de tidigare texterna i kapitel 7 och är författad av Kenneth och Jessica gemensamt. Avsnittet vidgar perspektivet från diskussionen om open access-publicering av traditionella vetenskapliga texter till frågorna om de nya format, medier och sammanhang för publicering som nu växer fram. I avsnittet diskuteras bl.a. betydelsen av konventioner för texters längd och struktur, multimediala framställningsformer, forskningens fragmentering och försöken till återsamling genom alltmer länkad information. Vi hoppas, som alltid, på respons i form av frågor, kommentarer och konstruktiv kritik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s